Blog

Dozen of articles. Improve your lifestyle now!

Bebekler İçin 4 Sebze Püresi Tarifi

Ek gıdaya başlayan bebekler için sebze püresi hazırlarken taze mevsim sebzelerini tercih etmek gerekir. Bu işe sebzelerden daha tatlı ve lezzetli gelecek meyve püreleri ile başlamak bebeğin sebzeleri sevmesini sağlamayı zorlaştırabilir. Bu yüzden başlangıcın sebze püreleriyle yapılması daha faydalı olur.

Bebeğe sebze püresi hazırlarken buharda pişirme yöntemi tercih edilmelidir. Böylece sebzelerin vitaminleri kaybolmaz. Lezzet ve tuzlu bir tat katması için püreye bir diş sarımsak da eklenebilir.

Sebzelerin blenderdan geçirilmesi tavsiye edilmez, zira blender tamamen pütürsüz bir hale gelmelerine sebep olur. Bu da bebeğin pütürlü gıdaları tüketmeye direnmesine yol açabilir.

Bebekler İçin Sebze Püreleri

Kabak ve Havuç Püresi

Kabağı ve havucu soyup buharda pişirin. 2 tatlı kaşığı pirinci haşlayın. Sebzeleri çatalla ezdikten sonra pirinçle karıştırın. 1 çay kaşığı da zeytinyağı ekleyin.

Yeşil Fasulye Püresi

Bir miktar yeşil fasulyeyi yıkayıp küçük parçalara bölün. Yumuşayana kadar buharda pişirin. Pişmiş fasulyeleri soğuk suyun altında yıkayın. Birkaç damla zeytinyağı ve biraz da süt ekleyerek püre haline gelene kadar karıştırın.

Patates, Havuç ve Semizotu Püresi

Bir patatesin dörtte biri ile bir havucun dörtte birini 3 dal semizotu ile beraber buharda pişirin. Sonra sebzeleri çatalla iyice ezin ve 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin.

Kıymalı Sebze Püresi (7 Aylık ve Daha Büyük Bebekler İçin)

Küçük birer havuçla patatesi buharda pişirin. 1 yemek kaşığı iki kere çekilmiş kıymayla 1 yemek kaşığı pirinci az miktarda suyla haşlayın. Pişen malzemeleri birbirine karıştırın. 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı ekledikten sonra karışımı püre haline gelene kadar ezin.

Bebekte Gıda Alerjisi Olup Olmadığını Anlamak İçin

Bebekler için sebze püresi hazırlamak faydalı ve gereklidir. Ancak bebeğin bazı gıda maddelerine alerjisi olabilir ve bunu tespit edebilmek için uygulanacak bazı yöntemler vardır. Bunlardan biri başlangıçta püreyi tek bir sebze ile hazırlamaktır. Böylece o sebzenin bebekte alerjik bir reaksiyon oluşturup oluşturmadığı gözlenebilir. Daha sonra alerji yapmayan mevsim sebzeleri bir arada kullanılarak daha zengin püreler hazırlanabilir.

3 gün bekleme kuralı da alerji ve yan etkiler hakkında fikir veren önemli bir kuraldır. Bu kural gereği, bebeğinizi yeni bir gıda maddesi ile tanıştırdıktan sonra 3 gün boyunca başka bir yeni gıda vermekten kaçınmanız gerekir. Bebeğe verilen yeni gıdanın alerjiye yol açıp açmadığı 3 gün içinde ortaya çıkacaktır.

Bir önceki yazımız olan Müzik Çocuk Gelişimi Üzerinde Ne Gibi Etkiler Yapar? başlıklı makalemizde müziğin çocuk gelişimine etkileri ve müziğin çocuklara faydaları hakkında bilgiler verilmektedir.

Comments for this post are closed.

Hasta Yakını Stresi ve Durumu Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Kronik bir sağlık sorunu olan birine bakım vermek alışveriş yapmak, yemek hazırlamak ve yedirmek, kişinin ve yaşadığı …

Bebekler Ne Zaman Su İçebilir?

Boğazınızın kuruduğunu hissettiğiniz sıcak bir günde doğal olarak bir bardak suya uzanırsınız. Bu, 2 – 3 aylık …

Kreş Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Nokta

Çocuğunuzu bir kreşe vermeyi düşünüyorsanız onun için en iyi şartları sağlayacak bir yer bulmayı istersiniz. …