Blog

Dozen of articles. Improve your lifestyle now!

Salon Temizliği Yapmanın Püf Noktaları

İçinde aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli saatler geçirmek, dinlenmek, televizyon seyretmek için özene bezene dekore ettiğiniz salonunuzu bugünlerde biraz başıboş mu bıraktınız? Ortamın dağınık görüntüsü canınızı sıkmaya başladıysa salon temizliği yapmanızın zamanı gelmiş demektir. Bu işi pratik ve etkili bir şekilde nasıl yapabileceğinize dair bilgiler vermeden önce size temizlik alışkanlıklarınızı değiştirmenizin ev işlerini kolaylaştırmak açısından işe yarayacağını hatırlatmak istiyoruz. Günümüzün standart ailelerinde misafir odası tarzında ayrı bir bölüm yok, artık konuklar salonda ağırlanıyor. Aynı mekan aile üyelerinin de çok zaman geçirdiği bir yer olunca salonun sürekli derli toplu ve temiz görünmesi gerekliliği ortaya çıkıyor. Size önerimiz, salonda her gün ufak tefek işler yapmanız. Örneğin ortada tabak, gazete vb. şeyler bırakmayın. Kıyafetlerinizi burada çıkarıp bırakmayın. Sehpaların ve televizyonun tozunu her gün şöyle bir alın. Bunlara dikkat ederseniz tam bir temizlik yapmaya karar verdiğiniz gün işiniz daha kolay olacaktır. Ortada bırakılmasında sakınca görülmeyen ufak tefek dağınıklar önce insanın gözüne pek batmaz, çünkü 1 – 2 parçadırlar. Ama onları birkaç gün daha toplamazsanız yeni şeylerin ilavesiyle sayıları artar. Tozlanan yerlerin üstünden 1 – 2 günde bir ıslak bezle şöyle bir geçerseniz temizlik yapacağınız gün daha az uğraşırsınız. Bu basit ama etkili tavsiyelerden sonra asıl konumuza geçelim. İşte salon temizliği yapmanın püf noktaları:

*Yukarıdaki tavsiyemize uymayan biriyseniz salonu temizleyeceğiniz gün karşınıza çerez tabakları, battaniye, kalemler, not kağıtları, bardaklar gibi ufak tefek eşyalar çıkabilir. Önce salonda olmaması gereken veya doğru yerde olmayan bu eşyaları olmaları gereken yerlere koyun. Bir sürü dağınıklığın içinde ortalığı silmenizin veya toz almanızın bir anlamı olmaz. Önce mekanı ıvır zıvırdan, gereksiz eşyalardan arındırın.

*Detaylı bir temizlik yapacaksanız camları ve kapıları da silmelisiniz. Cam temizliği için kullanılan birçok aparatlar ve deterjanlar var. Kimyasal maddeleri tercih etmiyorsanız bunun için sirkeli veya sodalı su kullanma yoluna gidebilirsiniz.

*Tozunun alınması gereken TV, TV dolabı, vitrin, kitaplık, sehpalar gibi eşyaların tozunu alın. Koltukların kenarlarında toz tutan bölümler varsa oraları da silmeyi unutmayın.

*Yerleri nereden başlayarak sileceğinize karar verin. Koltuk, kanepe, halı gibi yerinden kaldırabileceğiniz eşyaları çekin ve altlarını güzelce silin. Bir süre zeminin kurumasını bekleyin ve yerlerine geri koyun.

*Perdeleriniz ne durumda? Belki onları da yıkamanın zamanı gelmiştir.

*Koltuk ve kanepeleri elektrik süpürgesinin ilgili aparatıyla süpürün. Daha sonra isterseniz nemli bir bezle silin.

*Salon temizliği yaparken, ortam uzun zamandır aynı görünüyorsa bazı dekorasyon değişiklikleri yapma yoluna da gidebilirsiniz. Bu arada, gözü yoran, fazla gelen süs eşyası vb. şeyler olup olmadığını da gözden geçirin.

*Canlı çiçeklerden oluşan güzel bir buket yaptırın ve bunları vazo veya kavanoz içinde tertemiz salonunuzun 1 – 2 yerine koyun. Çiçekçinin önerdiği şekilde bakım yaparsanız 4 – 5 gün veya 1 hafta boyunca ortama renk ve neşe katarlar. İnsanın etrafında çiçek görmesi güzeldir, olumlu etki yapar, arada bir bunu mutlaka yapın.

Bir önceki yazımız olan Pozitif Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Bunları Dikkate Alın başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Comments for this post are closed.

Hasta Yakını Stresi ve Durumu Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Kronik bir sağlık sorunu olan birine bakım vermek alışveriş yapmak, yemek hazırlamak ve yedirmek, kişinin ve yaşadığı …

Bebekler Ne Zaman Su İçebilir?

Boğazınızın kuruduğunu hissettiğiniz sıcak bir günde doğal olarak bir bardak suya uzanırsınız. Bu, 2 – 3 aylık …

Kreş Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 8 Nokta

Çocuğunuzu bir kreşe vermeyi düşünüyorsanız onun için en iyi şartları sağlayacak bir yer bulmayı istersiniz. …